България е №1 по медали в света! Кралицата на Брезно Лора Христова постигна недостижимото

лора христова биатлон

България завърши световно първенство като номер 1 в класирането по медали, предава 24 часа. Това изключително рядко явление стана факт в неделя, когато в словашкия център Брезно-Осърбле приключи шампионатът на планетата по летен биатлон за жени, мъже, девойки и младежи.

Заслугата за тази радваща окото и слуха статистика е на 20-годишната Лора Христова. В последния ден от първенството момичето с чаровна усмивка от Троян сътвори подвиг. В преследването на 7,5 км Лора и представителката на домакините Ема Капустова си разменяха водачеството.

За последната, четвърта стрелба отново първа пристигна Лора. В предишните 3 тя бе направила по една грешка. Последваха 2 пропуска за Христова, а словачката свали всички мишени, за да завърши на рубежа с 19 от 20.

След наказателните обиколки Христова излезе на 17,8 сек от Капустова. Лора обаче “подпали” ролерите и с бясно темпо в бягането навакса изоставането, а във финалния спринт успя да изтръгне от словачката световната титла и я остави на 2 сек от себе си.

Златото бе третото за българското момиче на световното след победите в суперспринта и спринта. Именно последната титла обаче донесе първото място на България в класирането по медали с 3 злата и 1 бронз. Без нея щяхме да сме втори след Украйна (2, 4, 5).

Така третият триумф за кралицата на Брезно, както бе наречено Лора от специализиран сайт за биатлон, означаваше такъв и за България.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ