Той разкри плановете на Бойко, слага край на „сглобката“: Дистанцира се от клоунадата

7 Dni Bulgaria28.08.2023
payimage-589053

Ще се счупи ли сглобката? Борисов очевидно маневрира, поставяйки резонни въпроси, но забравил, сякаш, че той носи отговорността клоунада ППДБ да е обяздила цялата власт в държавата. Въпросът е ще изчака ли ротацията или нещата ще станат твърде нетърпими много преди това?

Според анализаторите селото ще е мирно до местните избори, после следва разлом. Склонен съм да кредитирам тази теза, но кондицията на сглобката, некоалицията, дето се вика, зависи от изпълнението на определени задачи. Да кажем външнополитически. Всички сме наясно, че настоящият кабинет е всичко друго, но не и български. Не е пресилено да се нарече и антибългарски.

До момента какви точно са успехите на кабинета „Денков“? Цените на горивата растат, Шенген е мираж, инфлацията не намалява, вихри се престъпност, нито един от големите инфраструктурни проекти няма хоризонт…

Доста се съмнявам, че в края на декември държавата ще е на червено, а дефицитът ще надскочи 3-те процента с една много лоша перспектива за 2024г. Съдебна реформа – по-натам, конституционна им реформа ялова. Някъде ноември Парламентът би трябвало да гледа и бюджета за 2024г. Някъде там смятам, че ще се счупи сглобката.

Помните ли, че щяха да пишат програма, коалиционно споразумение? Христо Иванов щеше да пише програмни начала… Вятър и мъгла. Нито програма, нито споразумение, нищо. Нищо ще стане синоним на това управление. Затова знаците, давани от Борисов, са подготовка за дистанциране от клоунадата. Проблемът е, че каквото и да се случи отговорността за това антибългарско управление е споделена.

В момента се чака разпределението в местната власт, където да се прехвърли некоалицията.

Проблемът е, че докато погледът е вперен в тясното политшческо оцеляване, държавата се търкаля надолу по склона. Няма и как да е друго, след като си дал на едни шарлатани с 60 депутата да превземат цялата власт… Този кабинет на Промяната и Демократична България е заченат в грях, случи се след като ППДБ се отрекоха от всичко, което говореха, случи се след като излъгаха избирателите си. Краят му е предизвестен, въпросът е дали ще си иде с грохот или с мир…

Карлос Контрера, общински съветник в СОбС от ВМРО



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ