Внимание, шофьори! От днес затварят „Дунав мост“ след кошмара с турския тир

дунав мост

От 28 август /понеделник/ до 31 август /четвъртък/, от 22 часа до 2 часа, ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе, напомниха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Временната организация на движението е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите и бетонните панели на моста. По време на ограничението за всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването и в двете посоки през Граничния контролно-пропускателен пункт „Русе Дунав мост“, пише RuseMedia.

Предстоящото спиране на движението за 4 часа през нощта е консултирано с българските и румънските граничните служби и митниците, тъй като по това време от денонощието натовареността на граничния пункт е по-малка.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Програмата на агенцията предвижда до края на август да бъде обявена обществена поръчка за основен ремонт на Дунав мост въз основа на изготвения технически проект, тъй като съоръжението е в тежко състояние. Основен ремонт на моста до момента не е предприеман. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ