Младата надежда на футбола Иво Караколев и известен габровец – сред загиналите край Българене

сини ангели

Габрово и цялата левскарска общност тъгуват след жестоката трагедия с четиримата загинали след Левски – Айнтрахт (1:1). Както вече стана ясно, баща и син са сред жертвите на инцидента на пътя край село Българене. 51-годишният Пламен Караколев и по-малкият му наследник Ивайло (на 18 г.) загинаха при катастрофата, при която автомобил с петима габровци се удари в камион, предава Блиц Спорт.

Оцеля единствено по-големият син на Пламен Караколев. Той беше настанен в болницата в Ловеч с гръдна травма, като вече е изписан.

Караколеви са известно габровско семейство. Загиналият Иво беше млада надежда на местния футбол, играеше за юношите на Янтра. Момчето беше възпитаник на Национална Априловска гимназия.

Наскоро талантът е правил операция в София на скъсани коленни връзки – една от най-честите футболни травми.

Единственият оцелял – брат му Веско Караколев, има успехи в мини футбола с отбора си Карата Ауто.

„Българска Асоциация Мини Футбол иска да изкаже своите дълбоки съболезнования към семейството на Веско Караколев, мениджър и първи шампион в Лигата на конференциите с отбора си Карата Ауто. Веско загуби баща си и брат си при тежката катастрофа с футболни фенове миналата седмица. Шампионе, с теб сме и те подкрепяме! Бъди силен! Искрени съболезнования към близките и семействата на жертвите от катастрофата! Да почиват в мир“, написаха от БАМФ.

Другите загинали са Красимир Янчев на 47 г. и Йордан Иванов – също на 47 г.

В памет на загиналите днес е обявен ден за траур в Габрово.

„Изразявам своето дълбоко съжаление за трагичния пътен инцидент, при който беше отнет живота на четирима наши съграждани и поднасям своите най-искрени съболезнования на техните близки и приятели. Думите са безсилни да утешат скръбта за такава тежка загуба, особено когато изпращаме млади хора“, написа в социалните мрежи кметът на Габрово Таня Христова.

Mир на душите им!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ