Сблъсък по върховете! Корнелия саботира Ваня Григорова за местния вот с процедурна хватка?

payimage-591960

Инфарктно се очертава да бъде заседанието на Градската конференция на БСП-София в събота заради избора на кандидат-кметицата, съвместно с „Левицата!“, Ваня Григорова и нареждането на листата с номинации за бъдещия общински съвет от социалистите, твърди Lupa, цитирайки свои източници. А причината е, че в 12 без 5 лично шефката на Столетницата Корнелия Нинова е обявила тотален отпор на кандидатурата на Григорова и се кани да я саботира с процедурни хватки в събота. Но тък като самата „Позитано“ 20 няма концепция за алтернатива на синдикалистката, Нинова ще се запъне не толкова с нея, колкото с начина, по който ще се подреди листата за местния парламент. Освен това в последните месеци Григорова и Нинова се радват на относително подобрени отношения, за разлика от стила на комуникация между Градския съвет и централата.

И въпреки че именно Градската конференция е органът, който ще определи и свитъка с кандидат-общинарите, и ще утвърди единната номинация на Ваня Григорова и лансираните от „Леге“ претенденти за районни кметове, на „Позитано“ е ръководството, вписващо в ЦИК всички имена.

Това означава, че съвсем финалният глас се държи тъкмо от Корнелия Нинова и от нейните лоялни другари социалисти в лицето на шефовете на няколко столични организации, както и от предишния шеф на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски. Специално той пък вече развил концепция за бързата смяна на лидера на БСП-София Иван Таков. Още през пролетта Свиленски се заканил, че се е прицелил в мястото му, в случай, че загубел вота за София наесен.

Лидерът на най-голямата соцорганизация в страната обаче върна всички загубени позиции през годините с неизменната си подкрепа Паметникът на съветската армия да остане там, където е – в Княжеската градина, и да не се допуска разрушаването му – кауза, зад която стои и Мая Манолова, и Румен Петков от „Левицата!“ и в крайна сметка, оказа се, сплотила двете формации и да излъчат общата кандидатура за столицата Ваня Григорова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ