Деси Атанасова към ПП/ДБ: Внимавайте! Следим ви под лупа и няма да ви простим грешките

payimage-582408

Със заявка, че в „сглобката“ все още има „хляб“ и бъдеще, но че тя ще се развали, ако правителството продължи да работи с рогата и егото напред, предава Лупа. ГЕРБ предупреди ПП-ДБ, че следи коалицията под лупа и че няма да се съгласява с грешките.

„Общественото доверие се дава в името на напредъка на държавата и затова от ГЕРБ поставихме тесните си партийни интереси на втори план. Искахме да възстановим политическата стабилност, да спрем войната в институциите, да изведем България от международна изолация. Виждането, че обществото се нуждае от единство и обща посока бе в основата на решението ни да подкрепим втория мандат“, напомни от трибуната шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

За да има смисъл настоящето управление, трябва да бъдат приети редица законопроекти за наваксване на изоставането по отношение на ПВУ, да гарантират, че ще се направи дълбока правосъдна реформи, очерта тя нужната програма за мнозинството в НС.

Ангажирахме се да участваме активно в мнозинство за промени в конституцията. Но тази реформа е не краят, а началото на много по-дълъг процес за гарантиране на обществена справедливост, добави Атанасова. И напомни, че за това е необходима широка подкрепа, за да нямат такива поправки конюнктурен характер.

„Това е възможност за по-широк разговор извън рамките на политическата система. Такъв тип разговор трябва да се води добронамерено, а не да се разпилява върху фикции, фиксации и партийни сметки“, предупреди шефката на ПГ на ГЕРБ.

Тя иска да се спре порочната практика за приемането на бюджетни актуализации през няколко месеца – политика, водена през последните 2 години. И смята това да бъде направено с добре разчетен бюджет за 2024 г. Целта е намирането на баланс в разходите.

„За нас властта е средство за решаване на конкретни проблеми на гражданите. Не кадровите назначения са в основата на избора ни да подкрепим правителството. И тази тема не бива да е фокус на управлението. Ние сме поставили на заден план тяснопартийния ни интерес, но не сме се съгласявали безкритично да приемаме всяко решение на правителството. Напротив, имаме правото и задължението да изискване от останалите партии да правят същото – да загърбят партийната си принадлежност. Всеки гражданин трябва да може да заеме подходящ пост“, размаха пръст Атанасова.

Тя отправи своеобразна критика към ПП-ДБ и за това, че не се справя с преодоляването на разделителните линии в самото общество. „Нуждаем се от позитивен дневен ред. Но за целта трябва да се опитаме да разберем различните гледни точки. Затова и е необходима по-малко арогантност“, каза още шефката на ПГ на ГЕРБ.

„Мащабният ни компромис не е проява на слабост. А на сила. Именно компромисът, направен в името на настоящето управление,изисква да сме максимално критични. Това е полезният подход за държавата и обществото“, допълни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ