Ген. Атанасов предрече: Ще се изострят конфликтите! Промяната в Конституцията ще е приоритет

payimage-598853

Управлението бе създадено с общи усилия, като принципно напрегнат компромис, като идеята бе не да се преодолеят различията, а да се възстанови парламентарната република, въпреки различията между нас. Това заяви ген. Атанас Атанасов в първия парламентарен ден на новата сесия.

В миналата сесия, най-важните решения, които взехме заедно, независимо от различията, бе да се върне редовната власт.

Трябва да си даваме сметка, че в противоборствата, които ще водим, не трябва да забравяме основната задача, призова генералът.

В тази пленарна зала ще има сблъсъци, които ще бъдат под знака на задаващите се местни избори. Със 166 гласа бе внесено предложение за основния закон – Конституцията. Трябва да привлечем целия експертен капацитет в страната и гражданското общество и след изменението да създадем нови условия законът да се прилага еднакво за всички, призова съпредседателят на ДБ.

Обществото има чувството, че законът не се прилага еднакво за всички, изтъкна Атанасов.

Темата за националния празник не е сърцевината на внесения законопроект, увери Атанасов. Дълги години различни обществени слоеве, неправителствени организации работим да се стигне дотам, да се променят радикално правилата, подчерта той.

Задачата ни е като представители на обществото да се премахнат разделителните линии в обществото.

В стихотворението за Паисий, Иван Вазов казва: „И ний сме дали нещо на света…“, цитира Патриарха на литературата Атанасов. И призова да не се действа тясно партийно, а национално отговорно.

Промяната в Конституцията ще е един от най-важните приоритети, заяви шефът на ДСБ.

Чака ни сериозна работа – да станем член на еврозоната, подчерта Атанасов.

Трябва да се направи, и това е свързано с Шенген, промяна в законодателството.

Местните избори ще изострят конфликтите в тази зала, но това не бива да се отрази на законодателния процес. Да се ръководим от интересите на народа. Успех и да живее България!, заяви Атанасов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ