Тодоров писна: Станах неудобен, понеже не се включвам в схемата от записа на Киро

петър тодоров

До искането да бъда отстранен се стигна след посещение на Кирил Петков в кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов. Това обяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров. Той допълни, че президентът вече е съгласувал оставката му и я е изпратил към Министерския съвет и за издаване на указ.

„Петков никога не е имал претенции към моята работа, които да е изразявал пред мен или министър Рашков в онзи период”, обясни той. На въпрос защо е станал неудобен, Тодоров каза: „Тъй като не се включвам в схемата, която произтича от записа. Там ясно е казано, че трябва да се смени главният секретар, ръководителите на служби и директорите – законно, незаконно”.

„След като поставих условия на министър Стоянов, че бих работил в екип с него, при положение, че не бъда въвличан в политически чистки на ръководители и икономически схеми, той прие тези условия. Няколко дни след това нещо се промени. Преди това беше срещата му с този политически лидер”, добави Тодоров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ