РАЗКРИТИЯ: Съветникът на Тагарев заплашвал наред. Искал да изкарат от зала дете с опасност за живота

мустафа емин

„Изисках и прочетох цялата документация по скандалния случай за действията на Мустафа Емин в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В документите пише, че г-н Емин е проявил „вербална агресия” и е „отправял заплахи като споменава за намеса от министъра на здравеопазването”. Поискал е „да се сдобие с имената на целия медицински персонал, участвал в прегледа и лечението на детето му”, „с цел да бъдат показани на министъра на здравеопазването”. Това пише в профила си във Фейсбук депутата от ГЕРБ Костадин Ангелов.

Той уточнява, че по същото време същите медици са се борили за живота на дете с хеморагичен шок.

„Докато са провеждали ресусцитация в детска противошокова зала, „агресивен мъж е настоявал детето му да бъде прието незабавно”. Всички обяснения на дежурния медицински екип са идентични и доказват историята с факти. Описът от камерите в „Пирогов” също съвпада с написаното от медиците“, обяснява той.

В едно от обясненията се казва:

„Моля, вземете мерки, така че да можем да работим, без да бъдем заплашвани с министри и хора, използващи служебната си власт.” Тъжно е, нали?! Цялата тази информация ще изпратя на депутатите от Комисията по здравеопазване и Комисията по отбрана. Призовавам министъра на отбраната Тодор Тагарев незабавно да уволни Мустафа Емин! Очаквам и незабавна реакция от министъра на здравеопазването Христо Хинков, с която да защити екипите на „Пирогов” и всички медици в България! В противен случай ще е кристално ясно, че за потулването на случая има натиск “отгоре”. Българските медици не заслужават това! Поклон, колеги!“, завършва Костадин Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ