Гърми скандал! Гришо отказа да играе за България на олимпиадата в Париж

Григор Димитров

Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за мача срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа „Дейвис“. България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември (събота) ще започнат в 12:00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11:00 часа.

В отбора на България за пореден път няма да бъде Григор Димитров. Неговият мениджър Георги Стоименов в писмо уведоми капитана на отбора Валентин Димов, че решението за неучастие идва като „резултат на оценката на технически екип на Гришо за неговата програма до края на годината“.

Отсъствието на най-добрия ни тенисист означава, че той няма да играе за България и на олимпийските игри в Париж догодина, пише Блиц Спорт.

В тима са включени Димитър Кузманов (номер 191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (391), Пьотр Нестеров (733), Александър Донски (788) и Янаки Милев (561).

За участие като част от разширения състав на националния тим е поканен Илиян Радулов (6-ти в световната ранглиста за юноши).

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик – номер 29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е номер 125 в света, а Михаил Кукушкин е номер 246.

На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов – номер 46 двойки, и Андрей Голубьов, който е под номер 66.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ