Денков: 3-ти март трябва да го сменим заради Митрофанова и поведението й! Датата не ни обединява

николай денков

Поредната недомислица изтърси министър-председателят акад. Николай Денков. Той обоснова желанието си за промяна на Трети мрат като национален празник с поведението на руския послания у нас Елеонора Митрофанова.

Попитан какво мисли за обсъжданата смяна на националния празник от 3 март на 24 май Николай Денков заяви, че е разбрал, че 3 март няма как да обединява нацията, след като видял руската посланичка Елеонора Митрофанова да обяснява как трябва да се чества, и след като руският партиарх „се е накарал“ на президента Радев по същата причина.

На въпрос от Фейсбук: ако не бяхте министър-председател, щяхте ли да промените датата на националния празник от Трети март на 24 май Николай Денков отговаря дословно така:

„За мен, след като видях как г-жа Митрофанова се опитва да ни обяснява как трябва да честваме Трети март, след като дойде от Русия патриархът и се накара на нашия президент какво да казваме ние по тези празници, аз разбрах, че този празник вече не ни обединява. Няма как са ни обедини. Защото той винаги може да бъде тълкуван по два съвсем различни начина. Единият – това е празник, с който сме създадени като държава и това е, което помним като деца, и аз бих искал да е така. Но в същото време – това е празник, в който една имперска сила се опитва непрекъснато да ни напомни, че ако не беше тя, ние нямаше да съществуваме като държава“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ