Недопустимо! Зарица още стои сред асистентите на Радан Кънев. Заработва ли допълнително?

payimage-589357

Продължава ли министърът на туризма Зарица Динкова да заработва и като акредитиран асистент на евродепутата на Радан Кънев? Информацията се потвърждава на сайта на Европейския парламент, където името на Динкова продължава да стои официално дори и месеци след като се върна в София, за да работи в Министерския съвет, пише Tribune.

Още на 20 юни, това се потвърждава и от информацията на Динкова, която тя само попълва в своя профил в Linkedin. Това дори не е първи случай, в който дамата се връща в България без да прекъсва кариерата си в Брюксел.

Според биографията на министърката, тя би трябвало да е главен политически съветник в ЕП. Динкова реално обаче е на позиция акредитиран асистент и е назначена от Кънев.

За сравнение, оставането и на двете позиции би се равнявало на това Мария Габриел освен като вицепремиер, да беше продължила да припечелва и като еврокомисар, което естествено е невъзможно и недопистимо.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ