Депутат на Нинова реве с глас! Взимат му милиони левове със закон

payimage-592851

Депутатът Петър Кънев от БСП ще изгуби милиони левове годишно и ще спре спекулациите с недвижими имоти, заради част от които станаха наводненията в община Царево, в частност в Ахтопол. Неговият съвършено незаконен бизнес с отпечатване на т.нар. „екостикери”, които на практика са напълно излишни, беше забранен със закон, пише в. „19 минути“. Ето как стана това:

Парламентът прие на първо четене законопроекта, внесен от Божидар Божанов от ПП-ДБ и група народни представиели, който предвижда премахване на всички стикери от предното стъкло на автомобила и замяната им с автоматизирани справки в централизирани регистри, отпадането на контролния талон към свидетелството за управление и възможността за заплащане на глоби онлайн, без преди това да се налага те да бъдат връчени присъствено.

Така Петър Кънев е двойно ударен най-накрая, след като от години застрахователи роптаят, че печатането на стикери е едновременно незаконно и ненужно. Така, освен екостикерите, той вече няма да произвежда и застрахователни лепенки.

Напомняме, че докато оциалиста беше шеф на икономическата комисия в парламента, в абсолютен конфликт на интереси подопечното му икономическо министерство даде пари по европроект на неговата семейна фирма да купи машината, с която се отпечатват въпросните стикери.

Сега остава правителството на Промяната да направи следващата важна стъпка и да спре още една срамна и конфликтна по интереси практика на Кънев: печатането на бюлетините за избори и на протоколите за гласуване, както и предпечатната им подготовка, при положение, че печатницата на БНБ сама може да се справи с това, при това отлично, допълва в. „19 минути“.

Петър Кънев правеше над 1 милион лева на кампания поне официално от тази работа. „Надяваме се предстоящите на 29 октомври местни избори, на които поради многобройните бюлетини за гласуване ще има още повече обществени поръчки и повече милиони за него, да бъдат последните, на които се възползва от служебното си положение в личен интерес, както става точно 10 години наред“, коментират в бранша.

Новината с порязването на Петър Кънев е доста лоша и за Корнелия Нинова, на чиито кампании социалиста-милионер е спонсор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ