ЕКСКЛУЗИВНО! Прокуратурата: Има достатъчно данни за престъпление за трагедията в Царево

payimage-599347

Има достатъчно данни за престъпление и екип от следователи разследва причините за смъртта на четирите жертви на потопа в Царево. Това заяви ексклузивно за bTV окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

„Ако мога да цитирам съдържанието на визирания от мен текст, то гласи, че се наказва лицето, което поради незнание и немарливо изпълнение на дейност, представляващи източник на опасност, причини смърт другимо. Тук има смърт на няколко лица”, заяви Чинев.

Екип от следователи веднага е направил оглед на моста. Използвана е специализирана техника и дрон, който е заснел с високо качество мястото на събитията. На база на всичко това ще бъде изготвена техническа експертиза. Ще се уточнява и кога е последния ремонт на моста в Царево.

„Ще бъде специален предмет на разследването дали съоръжението е изградено и поддържано в съответствие със строително-техническите изисквания. Отново казвам, експертизата и събирането на всички относими към предмета на доказване доказателства ще отговорят на въпроса компрометиран ли е, в каква степен, откога и по какъв начин“, уточни окръжният прокурор на Бургас.

Разследващите са разпитали и очевидци на трагичните събития.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ