Край, ясен е кандидатът на ПП и ДеБъ за кмет на Пловдив! Манол Пейков издуха супата

7 Dni Bulgaria09.09.2023
манол пейков

Проф. д-р Ивайло Старибратов е кандидатът за кмет на Пловдив на коалиция Демократична България/ Продължаваме промяната. Информацията потвърди самият той пред Plovdiv24.bg. В момента се провеждат национални съвети, които трябва да утвърдят направените номинации по региони.

„Все още не мога да коментирам категорично, тъй като предстои одобрението на номинацията на национално ниво от националните съвети“, лаконично коментира проф. Старибратов номинацията си от пловдивските организации.

На въпрос нкакво одобрение е получила номинацията му проф. Старибратов отговори, че не е присъствал на събранието, тъй като не е член на нито една от двете партии, а е от гражданската квота.

Защо решихте да влезете в битката за кметския стол на Пловдив?

– Мога да дам много на хората, натрупал съм и достатъчно опит. Има много неща, които не ми харесват в управлението, но нека това го оставим за по-нататък.

На последните парламентарни избори всъщност не бяхте част от листата на коалицията ДБ/ПП. Защо?

– По лични причини

Очаква се в началото на следващата се седмица ще бъда направено и официално изявление от ДБ/ПП по темата за местните избори.

Предполага се, че Старибатов е избран за кандидат-кмет от Кирил Петков, за да бъде пасивиран напористият Манол Пейков. Издателят се беше заканил, че ако не бъде издигнат за кмет, сам ще направи това като независим. Да видим…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ