БСП не покрепи президенския човек Минчо Афузов за кмет на Сливен, издига генерал

7 Dni Bulgaria10.09.2023
вигенин нинова

Националният съвет на БСП определи на пленума си днес ген. Кольо Милев за кандидат-кмет на Сливен. Пенсионираният военен ще бъде водач и на червената листа за общински съветници.

Все още не е ясно защо НС не прие кандидатурата на Минчо Афузов, който преди седмица спечели вота на общинската конференция с 57 гласа. Тогава ген. Милев остана трети с 15 гласа, а втори бе Румен Бозуков с 28 гласа.

7DniBulgaria.bg още вчера алармира, че в ръководството на БСП са против Афузов, за когото се предполага, че вече е преминал на страната на Румен Радев. Както е известно по настояване на президента, Афузов два пъти бе областен управител на Сливен.

На второ място в листата на общински съветници на БСП ще бъде д-р Събина Петканска, трета е Соня Келеведжиева, 4-то място е на коалиционен партньор, а 5-ти е Стефан Щилиянов.

Голямата изненада е липсата на Атанас Делибалтов сред избираемите места за общински съветници. Винаги досега председателят на БСП е бил водач…

Националният съвет реши в Сливен да започне пълен цикъл от избори, който трябва да завърши до края на годината. Това означава, че е много вероятно общинската организация на БСП да има нов председател след местните избори.

Самият Минчо Афузов ще остане кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет. Очаква се много скоро комитетът да бъде регистриран. В него ще има и представители на комитета по преизбирането на Румен Радев, научи 7DniBulgaria.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ