Манол Пейков: Уви, не ги убедих, че ставам за кмет! Отивам последен в листата

7 Dni Bulgaria11.09.2023
payimage-582432

„Продължаваме промяната” и „Демократична България” въпреки напреженията в местните си структури, все пак успяха да се споразумеят за общ кандидат за кмет.

Последното решение е проф. Ивайло Старибратов. А Манол Пейков, на когото държаха много десните, ще е на последно място в листата за съветници.

Проф. Старибратов е преподавател по математика в ПУ „Паисий Хилендарски” и бивш дългогодишен директор на Математическата гимназия. Той не е партиен член, но клони към десницата. На предишните местни избори беше кандидат за общински съветник от ДБ, а след това – и за депутат пак от тях.

Кандидатурата му обаче вбеси привържениците на ДБ, защото бяха убедени, че коалицията трябва да застане зад депутата Манол Пейков, който събра над 5000 преференции на последния парламентарен вот и не криеше желанието си да се включи в битката за кмет.

Пейков пусна специален пост във фейсбук, с който обясни, че преговорите за общи кандидати са били дълги и напоителни. И напомни, че се е подготвял за битката за местната власт в Пловдив от почти година.

„Да, България” – политическата сила, на която съм член (и която ме познава най-добре!) – твърдо подкрепяше кандидатурата ми отначало докрай. Уви, не успяхме да убедим колегите си от коалицията (някои от които ме познават малко едностранчиво – преди всичко в светлината на парламентарното ми „биткаджийство”), че към настоящия момент именно моята кандидатура би била най-удачното решение за явяване на кметските избори в Пловдив“, написа той.

Пейков обявява, че застава зад кандидатурата на Старибратов и го подкрепя „безрезервно”. И добави, че ще заеме знаковото последно място в общата листа за общински съветници. Но след това ще остане депутат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ