Ще изготвят график за възстановяване на улиците в центъра

Болница сливен

В зала „Георги Данчев“ на Областна администрация Сливен се състоя заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Заседанието беше водено от областния управител инж. Маринчо Христов и се проведе с участието на представители на: Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Областна дирекция на МВР – Сливен, Окръжна прокуратура, Районна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, Областно пътно управление, Регионалното управление на образованието, Регионалната здравна инспекция, Център за спешна медицинска помощ-Сливен, общинската транспортна фирма „Пътнически превози” ЕООД. Присъстваха още представители на „ВиК-Сливен“ ООД, ДЗЗД “Аква инженеринг“-Сливен и др.

Заседанието протече основно с обсъждане на пропуските и проблемите, които съпътстват проекта за „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура“ и създават затруднения в работата на местно ниво.

Областният управител Маринчо Христов акцентира на необходимостта изпълнителя на водния проект да работи съгласувано и в добра координация при изпълнение на дейностите, като е важно своевременно да бъде подавана информация относно участъците, които предстои да бъдат затваряни за ремонт. Това ще улесни планирането на алтернативни маршрути, по които да се движат автобусите на „Пътнически превози“ АД, за да се избегнат неудобство и ощетяване на пътуващите граждани. Ще бъде улеснено и придвижването на автомобилите на Центъра за спешна медицинска помощ, Районната служба за противопожарна безопасност и дейностите на Областна дирекция на МВР, което е от важно значение и поради това, че често става въпрос за спасяване на човешки животи.

Директорът на ВиК-Сливен пое ангажимент да съдейства всяка информация да достига до всички заинтересовани институции 24 часа по-рано, за да бъде максимално улеснена тяхната работа. Той обеща също да предостави на институциите прогнозен план-график за възстановяване на улиците в централната градска част, както и гражданите да бъдат информирани за планираните ремонти и чрез страница във Фейсбук.

Областният управител Марин Христов повдигна няколко въпроса относно не регулираното с пътни знаци движение в участъци, в които се извършва ремонт както и участъци с висок риск за ПТП, за които поиска да се предприемат мерки за облекчаване безопасното движение на гражданите и полагане на необходимата маркировка обозначаваща пешеходните пътеки.

Беше предоставена още информация и за пътнотранспортния травматизъм, проблемните участъци в областта, състоянието на републиканската и общинската транспортна инфраструктура, за осъществените дейности за осигуряване на безопасността на движението през второто тримесечие на годината

По представените от Областна дирекция на МВР – Сливен данни броят на настъпилите през второто тримесечие на 2023 г. пътнотранспортни произшествия са 125, като от тях 33 са тежки Загинали през периода са 7 души, а 42-ма са ранените. От Областната дирекция поясниха също, че приоритет са и всички водачи на моторни превозни средства не пропускащи пешеходци на регламентираните места за пресичане.

В рамките на заседанието Областно пътно управление – Сливен докладва за извършените през второто тримесечие на година ремонти на пътни участъци, извършени и предстоящи пътни кърпежи, рязане на храсти, косене, поставяне на хоризонтална маркировка и пътни знаци, възстановяване на липсващи или повредени мантинели.

По представените от РУО данни, във всички детски градини и училища в областта е създадена организация за изпълнение на превантивни мерки по БДП обезопасяване на входовете и изходите и ще бъде работено с деца и родители по темата за безопасността на движението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ