Изумително нагъл! Васил Терзиев: Спряхме бюджета на София, защото искам аз да го харча

7 Dni Bulgaria13.09.2023
payimage-600385

Кандидат-кметът на ПП-ДБ Васил Терзиев и групата около него признаха, че бойкотират бюджета за София заради предстоящите избори.

Под живо излъчване на Столичния общински съвет Александър Гоцев задава няколко въпроса за ремонти на булеварди. В отговор на запитването кандидат-кметът на ПП-ДБ отговаря: „Като стана кмет“.

Запитан от Кристиян Маджуров защо не отиде лично да защитава на място бюджета в СОС по време на събиранията, Терзиев отговаря: Защото ще защитавам следващия бюджет, който аз ще внеса като бъдещ кмет“.

По всичко личи, че наследнък на ДС фамилия е убеден в своята победа и вече се изявява като градоначалник на столицата. „Кога, господин кандидат? Като стана кмет“, пък е новата шега в мрежата към Терзиев.

Припомняме, че именно заради тънките сметки на Терзиев и ПП-ДБ 2200 деца могат да останат без места в детските градини. Причината е, че са разкрити 85 нови групи, сградите са построени и цялата организация затова децата да тръгнат на детска градина е направена, но парите от бюджета ги няма, защото от ДБ го бойкотират.

Освен това голяма част от европейските проекти за реконструкция на столични булеварди и улици могат да останат без финансиране, защото бюджет няма. Не по-малък е проблемът в сферата на културата. СО са обезпечили заплатите, но въпреки че парите са налични, те не могат да се гласуват заради сметките на ПП-ДБ.

Само преди няколко седмици пък Терзиев беше поканен в СОС, за да участва в публичното обсъждане на бюджета. Кандидат-кметът на ПП-ДБ обаче така и не се яви, а остана да „слуша“ и да се надява, че съвсем скоро ДС ще превземе София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ