Разбиха две наркооранжерии във Варна: Двама варненци вече са в ареста

narkooranjeriq-varna-marihuana-kanabis-Copy

Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера от криминалисти на ОДМВР-Варна.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия в два апартамента – в жк „Чайка“ и жк „Трошево“. На адресите са открити две оранжерии със засети общо 240 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж. Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи.

 

Задържани са двамата наематели на жилищата – 36-годишен рецидивист и 35-годишен, които по първоначални данни са отглеждали растенията, работи се и по изясняване на участието им в разпространение на наркотични вещества.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ