В Пловдив днес е страшно- невиждани задръствания, изнервени шофьори, претъпкани рейсове

задръстване Руски000

„Няма да стигнем навреме!“, каза изнервен родител. „След 10 минути трябва да съмна последна спирка по разписание, а още съм в началото на маршрута“, ядосва се шофьор на градския транспорт. Така с много нерви започна първия учебен ден в Пловдив.

Минути преди 08.00 часа по автобусните спирки зачакаха стотици ученици с букет в ръка, по-малките – придружени от родителите си. Рейсовете тръгват полупълни, а на следващите две-три спирки вече са претъпкани. „Минете назад, минете назад…“, подвикват шофьорите, но място няма. Хората се блъскат, букетите за учителите се мачкат, шофьорите цъкат и псуват на всеки светофар. Задръстванията са огромни. Всяко второ дете е карано от родителие си с кола на детска градина или училище. Няколко месеца движението в града под тепетата бе сравнително спокойно, като изключим ремонтите, които се превърнаха в част от пейзажа и вече не правят впечатление.

Тази сутрин обаче всеки един пловдивчанин си припомни какво е истинско задръстване. „Айде, днес ще мине зора до обяд, но от понеделник нататък ще стане страшно“, коментира вежлив шофьор на рейс от градския транспорт, който искрено се радваше на вълнението на малчуганите с букети.

Шофьорите нервно надуват клаксони по булевардите, защото закъсняват за официалното откриване на учебната година, но едва ли са предвидили какви тапи ще ги посрещнат. Тъпкани рейсове тръгват и от близките до Пловдив общини. В социалните мрежи валят оплаквания, че точно на първия учебен ден от фирмата-превозвач са избрали да върви малък рейс, тип „щъркел“, който се напълнил още на първата спирка.

В града има засилено полицейско присъствие – както на възловиместа, така и в района на учебните заведения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ