Цветан Цветанов с горещ коментар за оставките на министрите: Може и да се разминат?

Цветан Цветанов

„Коалицията е стабилна, продължаваме с управленската си програма. Премиерът прие оставките на тримата министри. Но те ще се гласуват от парламента“, каза в ефира на Би Ти Ви Цветан Цветанов. Той намекна, че може и да няма оставки на министрите като за даде за пример Теменужка Петкова и Бисер  Петков, чиито оставки не стигнаха до гласуване. И уточни, че в понеделник ще се реши какво ще се прави.

От сряда до петък ще бъде финализирана цялостната процедура с оставките на министрите. „Има сериозна подкрепа за министър Нанков. Вчера съвсем спонтанно кметовете застанаха зад него“, поясни Цветанов.

„И валери Симеонов, и Каракачанов, и аз може би на момента сме доста прями. Но аз никога не търся реванш, защото трябва да се гледаме в очите“, каза Цветанов.

С всяко свое изказване президентът Радев търсел конфронтация, твърди Цветанов по повод снощното обръщение към нацията на държавния глава.  „Когато бащата на главнокомандващия говори, че няма проблем, защото няма убит човек. Как щяхме да коментираме днес, ако имаше убит. Кое налага да се крие инцидентът 9 дни“, попита Цветанов.

„Темата за пътната безопасност беше мой личен ангажимент, когато бях вътрешен министър. И тогава жертвите намаляха наполовина. Аз станах солидарен с майките на загиналите деца“, поясни депутатът.

Дали ще бъде премахнат Валери Симеонов от поста на вицепремиер Цветанов отговори: „Това е тема, която се дискутира на коалиционен съвет, а тя не е обсъждана“. „Бойко Борисов никога не взима еднолични решения“, каза той по повод обвиненията на Валери Симеонов. „Трябва да умееш да преглътнеш егото си. Аз затова съм готов да се извиня на всеки“, уточни Цветанов.

Цветанов отрече думите на Георги Кадиев, че е гостувал в къщата на Бенчо Бенчев. „Никога не съм бил в дома му. Никога не е бил благодател на ГЕРБ. А е бил сериозен благодетел на БСП“, каза Цветанов.

Цветанов обяви категорично, че няма да бъде следващият вътрешен министър.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ