Учат деца на пътна безопасност в Морската градина

Uchat-detsa-na-patna-bezopasnost-v-Morskata-gradina-11-800x500

Малък град, нарисуван върху асфалта под Пантеона в Морската градина, дава възможност за обучение на деца по пътна безопасност – с цветни улици, пешеходни пътеки и знаци. Инициативата е на ДСК – Варна, подкрепена от Община Варна и от КАТ – Варна. На откриването присъства кметът Иван Портних, който поздрави организаторите и призова за спазване на правилата за движение и опазване на живота и здравето на пешеходците.

Той допълни, че общината продължава да работи за създаване на условия за обучение по пътна безопасност в детските градини.

“Община Варна е първата в България, която обръща внимание на безопасността и ниската скорост в града още през 2017 г. Тя активно подкрепя и се включва и в Европейската седмица на мобилността, затова избрахме морската столица да бъде домакин на събитието”, коментираха от банка ДСК.Проектът цели облагородява на градската среда, като насочи вниманието върху важен за обществото проблем – безопасността на децата на пътя. Кампанията, която ще продължи през целия месец септември, ще има различни онлайн и физически активности, които ще спомогнат за по-добрата осведоменост на най-малките участници- за правилата движение и за безопасността.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ