Борисов размаха пръст: Няма да си мълчим. Денков и Тагарев да се явяват подготвени пред медиите!

payimage-598810

Остра критика към действията на премиера и някои министри отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Под ударите му днес попаднаха премиерът Денков и министърът на отбраната Тагарев, когото Борисов обвини, че се явява неподготвен пред медиите.

„Това, че подкрепяме правителството не значи, че някъде, ако не се справят с работата или допуснат грешка, ние само защото ги подкрепяме ще си мълчим или няма да се поправя това нещо“, заяви Борисов в парламента.
Той разкритикува и изказванията на военния министър Тодор Тагарев, но все пак каза, че той се ползвал с уважението ми и няма нужда да подава оставка, но да работи и говори отговорно.
„Когато излиза пред медиите по такъв случай, трябва да излезе напълно подготвен. Откъде, как защо, това е чувствителна тема. Когато се разбере, да излезе и да го разкаже“, настоя бившият премиер.
Борисов не е знаел, че дронове се разбиват ежеседмично у нас, както по-рано каза министърът.

„Когато министър на отбраната се изказва, той трябва да знае колко са, да ги осветли. Откъде е дошъл – украински, руски, български. Като излизат да говорят, цялото правителство, да се готвят, за съжаление медиите са по-подготвени от тях и след това се налага да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата“, критичен бе лидерът на ГЕРБ.

Във връзка с признанието на Вежди Рашидов, че Борисов вече не му е приятел и не очаква от него са му се обади, Борисов каза: „Вежди Рашидов ми е приятел. Велик скулптор направил много. Направи грешка, мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението е правилно“. Лидерът на ГЕРБ призна, че в други партии подобни грешки не се наказват, но за съжаление в ГЕРБ не е така.

За обвиненията от Корнелия Нинова, че стои зад протестите на зърнопроизводителите, които искат да свалят правителството, което той подкрепя, Борисов изрази надежда, че това е шега. „Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Тя е – добър ден – Бойко Борисов. Приемам го като шега“, заяви той.

И уточни, че очаква много по-адекватни мерки от правителството. Отбеляза, че обиди и квалификации не са продуктивни. И предложи да се седне на масата със зърнопроизводителите и да се чуят исканията им. Да се подпомогне сектора, защото има справедливи неща, има и такива, които не могат да станат, коментира той.

„Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите“, отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване.

Той не отговори на въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ