Здравко Димитров: Обидно ми е, че околовръстното ни е по-тясно от локала на софийското

1830284

Обидно ми е, че Околовръстното ни е по-тясно от локала на софийското. Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров към министърът на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков на Деветата конференция, посветена на превенцията срещу войната по пътищата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Eто повече от обръщението му към министър Цеков: „Моля Ви от името на пловдивчани да добавите още един обект: околовръстното на Пловдив. Ние си нямаме околовръстно, нямаме вътрешен, нямаме и външен ринг. Винаги съм казвал, че за мен е обидно нашето околовръстно да е по-тясно от локалното софийското. В Пловдив навремето улиците са оразмерени на 40-50 хиляди коли. В момента само от асеновградско преминават 40 хиляди и нагоре. В Пловдив влизат и излизат на месец малко по- малко от 6 млн. превозни средства“, каза нашият кмет.

Реакцията на екипа на кмета спрямо ситуацията е била поставянето на светофари за десен завой, подлези на две нива и ремонтите на гарата. Но според него най- големият проблем остава – липсата на вътрешен ринг.

„Работим в тази посока. Не е лесно за местната власт! Предизвикателствата са много големи, има инфраструктуни проекти, които няма как да бъдат направени с бюджета на общините. А аз говоря от името на община Пловдив, има и малки общини, които не знам как де оправят“.

Според градоначалника жителите към Община „Родопи“ и Община „Марица“, чиито седалища са в Пловдив, са принудени постоянно да преминават през града, което е още една причина за наличие на втори ринг.

„Има индустриални зони около Пловдив. Всеки ден тези работници пътуват. Те живеят, спят тук и отиват да работят и пак се връщат. Да не говорим, че в Пловдив има други две общини – Марица и Родопи. Всеки ден идват гражданите използват услуги – здравеопазване, всичко, инфраструктура и излизат навън. Мисля че това трябва да се оправи!“, добави още Здравко Димитров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ