Какво казаха родителите на Георги от Варна, станал донор на органи и спасил четирима души?

roditeli-georgi-nikolov-donor-kryshtavat-varnenska-ulica-Copy

Както наскоро ви съобщихме, улица във Варна ще носи името на младо момче, станало донор на органи и спасило цели четири човешки живота. Георги Николов издъхва през 2015 г. Варненската улица, която ще носи неговото име, се намира в квартал “Аспарухово”.

Преименуването е инициирано от граждани и създателите на проекта “Последен дар на човека”, който цели да повдигне въпроса за проблемите с донорството в България.“Хем ни е тъжно, хем се радваме за инициативата”, казва бащата Николай Николов пред Нова телевизия. „Дарителите на живот са много в цялата страна и е хубаво такива инициативи да има и в други градове”, допълва той.„Решението за донорство взехме спонтанно, бяхме единодушни. Държахме се за ръце. Нямаше нужда да обсъждаме. Просто казахме “Ще даряваме”. Нашият син даде шанс на четирима човека да живеят и осмислят живота си. Това пък даде на нас нов смисъл, надежда и сили да продължим напред”, добави майката Светла Николова.

Лекарят, осъществил донорската ситуация – д-р Валентин Маринчев подчерта, че чрез донорството се позволява на други хора да водят нормален начин на живот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ