Варна помни: Коцев джитка със синя лампа

FotoJet-sinq-lampa.jpg

Благомир Коцев, спуснатият от Кирил Петков за кандидат кмет на Варна от ПП/ДБ, обича привилегиите на властта. Като областен управител той се е движел със служебен автомобил със синя полицейска лампа. Това съобщи бившия губернатор Марио Смърков. Освен това в продължение на шест месеца автомобилът, вместо да е в служебен гараж, бил паркиран до ресторант „Хоризонт”.

Неправомерното ползване на синя полицейска лампа е престъпление по разпоредбите на НК. Това е достатъчно основание прокуратурата да образува досъдебно производство срещу Благомир Коцев. Според чл. 274 „а“ от НК за това деяние се предвиждат до 3 г. затвор или пробация.

Със синя лампа на колата си Коцев е ползвал много екстри. Той е можел да преминава при червен сигнал на светофара, да не спира на знак „Стоп” и да не се съобразява с организацията на движението, въведена със светофари, пътни знаци, пътни маркировки и др. Освен това е можел да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на Закона за движението по пътищата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ