Адм. Ефтимов за обезвреждането на дрона и кадрите с цигарата: Ще го наградим и ще изпушим по една

payimage-591977

В момента в българската икономическа зона в Черно море няма присъствие на руски военни кораби. Това потвърди началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Ефтимов и министърът на отбраната Тодор Тагарев участваха в церемонията по откриване на реновираното инфекциозно отделение на военна болница в Сливен, която е филиал на ВМА – София, предава БНР.

Руските сили са се изтеглили след превантивни действия на българския военноморски флот и НАТО. Ние засилихме наблюдението в тези морски пространства, след това се предприеха и мерки в колективен формат т.е. беше повдигнат въпроса на ниво НАТО, за да получим подкрепа на ниво на ситуационната осведоменост. От тогава не сме наблюдавали влизане на руски кораби и наближаване в тази зона и го потвърждавам към настоящия момент, коментира адмирал Ефтимов.

Адмирал Ефтимов коментира и кадрите по обезвреждането на дрона край Тюленово, действията на екипа, човекът с потника и цигарата.

„Наистина кадрите с цигарата, интерпретациите с потника не са удачни и изместиха фокуса от това, че военнослужещите в една високорискова ситуация са се справили професионално и отговорно. Другата седмица съм във Варна, имаме мероприятия по Черноморието, ще говорим с момчето. Ако заслужава награда – ще изпушим по една цигара с него и ще го наградим. Ако има нещо да го правим пак ще изпушим една цигара. Надявам се да си е направил личните изводи“, допълни още адм. Ефтимов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ