Тази новина трогна цяла България! Удареното от мълния дете Стенли се върна на терена

Image_15575317_40_0

11-годишният Стенли, който беше ударен от мълния в Русе и приет в тежко състояние в болница, се завърна на футболния терен!

Кошмарният инцидент се случи на 30 август т.г. на стадион „Дунав“ в крайречния град. Тогава гръмотевична буря порази терена и за съжаление, 11-годишният Венци почина. Връстникът му Стенли успя да се възстанови, след като лекарите в русенска болница положиха геройски грижи за малчугана.

„Предвожданият от старши треньора Динко Дерменджиев отбор на „Дунав“, съставен от деца, родени 2012 г., поднови своите тренировки. За да бъде тази крачка една идея по-лесна и като символ, че целият клуб е зад тях във всичко, малките „дракони“ бяха изведени на терена от своите батковци от мъжкия отбор на „Дунав“. На тренировката присъства и другото пострадало при инцидента дете – Стенли, което бе изписано и вече се възстановява в домашни условия“, посочиха от русенския клуб, който полага максимални усилия малчуганите да се възстановят след шока от трагедията.

Детето беше изписано от болницата напълно контактно, без трайни увреждания и с надежда отново да започне да играе футбол, предава България днес.

„Със сигурност се изисква огромна смелост да продължиш напред след случилото се и момчетата от набор 2012 са вдъхновение за целия клуб и общественост както на терена, така и извън него. Докато има и един дунавец, клубът ще живее и с мисълта за своя изгубен ангел“, завършиха емоционално от тима на „Дунав“.

Желаем на Стенли да е здрав и много успехи на терена!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ