19-г. Ферхан: Подиграват ми се, че искам да стана акушерка! А аз искам да се раждат повече деца у нас

Image_15574903_40_0

Акушерка избра да стане 19-годишният Ферхан Марков от Велико Търново.

Младото момче и за миг не се поколеба каква професия да практикува, тъй като мечтае да се раждат повече деца у нас и да се сложи край на демографската криза. Поради тази причина Ферхан напълно осъзнато и отговорно взема решение да се обучава в специалност „Акушерство“ във филиала на Медицинския университет – Варна, в старата столица.

„Искам да стана акушерка! Не ме е срам да го кажа, а напротив, гордея се със себе си, че имам смелостта да уча и правя това, което наистина обичам“, с усмивка призна пред „България Днес“ 19-годишното момче.

Като дете Ферхан мечтаел да стане лекар, за да помага на хората. Но така се стекъл животът му, че вместо да кандидатства медицина, избрал да учи във филиала за медицински сестри и акушерки в родния си град.

„Съучениците ми бяха много изненадани и ме упрекваха. Често ме питаха дали съм сигурен, но аз бях напълно категоричен. Да запиша специалност „Акушерство“, е голямо щастие за мен. Вярвам, че тази професия е благословена и изключително достойна. Макар в България предимно жени да са акушерки, знам, че в чужбина се практикува от много мъже. Не виждам пречки по отношение на пола. Важни са желанието и уменията. Когато си отдаден на попрището и се трудиш неуморно, какво значение има дали си мъж, или жена?“, разсъждава младежът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ