Изчезналият хеликоптер край Гърмен е пътувал към Пловдив

izcheznaliiat-helikopter-krai-garmen-e-192

Селскостопански хеликоптер e изчезналият край Гърмен. Според информация от Югозападното държавно предприятие машината е излетяла към 7:40 ч. сутринта от стадиона на Гърмен, за да се прибере към базата в Пловдив.Няколко часа след това се губи връзка с него. На борда на машината е бил само пилота, предаде БТВ.

Към този момент няма официална информация дали машината се е разбила. Връзката с пилота е загубена.

Машината е частна, като е наета от ЮЗДП, за да пръска горите в района. Предишните дни хеликоптерът е работил в района на Сатовча и Гърмен.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер, каза за БТА и директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград комисар Валентин Василев. Той посочи, че има такъв сигнал и до тях, но самият сигнал не е доуточнен. Процедурата е за търсене. Не може да се потвърди, че е паднал, посочи комисар Василев и допълни, че по първоначална информация е загубен контакт с летателния апарат.

Хеликоптер на „Гранична полиция“ също е летял в района, потвърди за Нова директорът на ГД „Гранична полиция“ Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

От МВР заявиха, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението „малък летателен апарат“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ