ВАЖНО! Голяма наша банка предупреди клиентите си: Побързайте! Имате 24 часа!

Телефон, iPhone

КБС Онлайн България уведоми клиентите си, че във връзка с последните стандарти за информационна сигурност и защита на данните ще изисква от тях да добавят допълнително авторизационно средство в своите акаунти. В противен случай в следващите 24 часа всички клиенти на банката ще останат „без достъп до онлайн услугите за неопределен период от време“.

Въпросното предупреждение бе изпратено на електронните пощи на клиентите на банката и гласи следното:

„Въз основа на последните стандарти за информационна сигурност и защита на данните, изискваме всички наши клиенти да добавят допълнително авторизационно средство в своите акаунти в рамките на следващите 24 часа от получаването на това известие.

Тази мярка е взета с цел да подсигурим вашата информационна и финансова сигурност, както и да предотвратим евентуален бъдещ неоторизиран достъп до Вашата сметка.

Ако не добавите допълнителното средство за авторизация в установения срок, достъпът Ви до нашите онлайн услуги, ще бъде преустановен за неопределен период от време.

Ако се нуждаете от помощ или имате въпроси относно този процес, не се колебайте да се свържете с нашият отдел за клиентска поддръжка.

Благодарим Ви за разбирането и съдействието Ви в този важен процес за защита на вашата сметка и лична информация. Нашата цел е да осигурим най-високите стандарти на сигурност за всички наши клиенти“.

От банката се извиняват и във връзка с това, че поради обновяване на системите на банката, дигиталните услуги, които тя предоставя на клиентите си са временно недостъпни.

Ето и цялото съобщение на финансовата институция, което бе публикувано на сайта на ОББ:

„Бихме искали да Ви информираме, че с цел подобряване на качеството на нашите услуги на 22 септември (петък) в периода от 06:00 до 22:00 ч. предстои техническо спиране на ОББ Онлайн, а в периода от 06:00 до 08:00 ч. достъпът до ОББ Мобайл също ще бъде временно ограничен.

Ако в момента използвате КBC Mobile Bulgaria и/или KBC Online Bulgaria, то те ще бъдат достъпни за Вас.

В допълнение, на 22 септември 2023 г. клоновете ни в търговски центрове също няма да работят с клиенти и ще бъдат отново отворени на 23 септември 2023 г.

Описаните технически спирания няма да се отразят на трансакциите на ПОС устройства, както за клиенти, така и за търговци. Това означава, че всички операции с карти – теглене и внасяне на банкомат, плащания в магазинната мрежа и онлайн покупки, използване на дигитални портфейли – ще бъдат изцяло достъпни за вас“.

Репортер на БЛИЦ направи опит да се свърже с банката, но той се оказа безуспешен. От телефоните на финансовата институция се чуваше предварително записано уведомление, която гласи, че „Поради обновяване на системите дигиталните услуги на банката са временно недостъпни“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ