Искат оставката на областния управител Зюмбилев заради парка до Гребната

376382829_854854982517726_2143527360237515483_n-780x470.jpg

Граждани на Пловдив искат оставката на областния управител Илия Зюмбилев заради одобрението от негова страна на решението на Общинския съвет да откупи част от парка до Гребната база за 35 млн лева. Областният управител можеше да върне решението поради незаконосъобразност, но днес той го одобри.

Пред „Под тепето“ той заяви, че не е открил незаконосъобразност в него. Въпреки това много граждани, сред които и група юристи не са съгласни и смятат, че има правен аргумент идеята на общинските съветници да бъде преразгледана отново.Искането за оставката, подкрепено от десетки пловдивчани, тръгна от адвокат Тони Стойчева – кандидат за районен кмет на „Западен“ от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Тя бе част от групата прависти, които предложиха на Зюмбилев безплатна правна консултация по казуса. Според нея и други специалисти, сред които и общински съветници от „Демократична България“, решението трябваше да бъде върнато. Интересно е, че самият Зюмбилев беше издигнат на поста си именно от квотата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.Припомняме, че Общинският съвет гласува местната власт да отдели 35 млн лева от градския бюджет за откупуване на част от парка до Гребната база зад Розариума от инвеститора „Тея инвест“, а друга част да остане на бизнесмените за застрояване. Това предизвика протести както в зала, така и след това пред областна администрация. Ако решението бе върнато то щеше да остане за прегласуване от следващия общински съвет, който ще се сформира след изборите на 29 октомври.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ