Тежък удар от Румъния за българските депутати на футболния терен, Ченчев е изнесен на носилка

иван ченчев

Румъния победи със 7:1 България в приятелски мач, който се игра на един от стадионите на Националния футболен център в Буфтя, съобщи БТА. Събитието е част от Междупарламентарния футболен турнир, организиран от Камарата на депутатите (долната камара на румънския парламент).

Старозагорският депутат от ГЕРБ и бивш образователен министър Красимир Вълчев водеше атаката на българския футболен отбор, съставен от 11 народни представители и няколко служители и сътрудници на Народното събрание. Сънародниците ни бяха облечени с фланелки с надпис „100 години БФС“ по случай юбилея на футболния съюз, който се отбелязва през тази година.

Още в първите десет минути Щефан Мушою от Социалдемократическата партия и Роберт Сигартау от Национално-либералната партия на Румъния вкараха два гола. Българска агитка скандираше от трибуната “Българи юнаци” и “Само наш’те”.

Единственият гол за България вкара в 22-та минута Даниел Александров – бивш шампион по борба и настоящ депутат от ГЕРБ. Но като истинско балканско, съседско дерби, мачът не мина без контузии. Иван Ченчев от БСП падна лошо на терена и си контузи рамото четири минути преди края на първото полувреме. Той беше изведен на носилка от екип на Спешната помощ СМУРД (SMURD).

Второто полувреме започна и завърши с голове на Щефан Мушою и Роберт Сигартау. В края на мача всички играчи си направиха обща снимка за спомен. В редиците на румънския отбор е депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков.

В събота и неделя българският тим ще се срещне с оборите на Турция и Италия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ