Джамбазки дава акъл: ЕС трябва да регулира транзита на украинско зърно, за да няма удари

payimage-539170

Европейската политика не е достатъчно прозрачна и последователна по отношение на украинския внос. В началото се говореше за транзит, за да се помогне на украинското земеделие, но и да стигне зърното до нуждаещите се. Но ако това зърно изкривява пазарите в източноевропейските държави и остава някъде, това е проблем. ЕС трябва да регулира транзита, за да няма страхове и удари в държавите членки. Това заяви за „Офанзива с Любо Огнянов“ съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Той коментира и експулсираните членове на руската църква. „ДАНС нееднократно е експулсирала уличени в шпионаж за чужда страна. Такива хора си знаят, че когато бъдат разкрити, ще ги изпратят най-малкото в родината им. Абсолютна злоупотреба е играта с душевността и религията, ако е преценено, че конкретен човек е опасен за националната сигурност, ще бъде изпратен у дома си. Македонизмът е изобретение на Кремъл. Линия на противопоставяне винаги е имало, предполагам дейността на изгонените руски духовници е била да насъскват антибългарска дейност в Скопие“, заяви той.

Евродепутатът изрази пълната си подкрепа за полицейския служител, прострелял момче при гонка.

„То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления трябва да бъдат наказани. Организации като Българския хелзинкски комитет БХК винаги защитават извършителите. Винаги се опитват да оправдаят техните действия. Става дума за банда, обвинена, че напада и граби хора няколко поредни дни. Когато полицай стреля два пъти предупредително във въздуха и преследваните не спират, а един от тях посяга към чантата си, какво да си помисли служителят на реда? С воден пистолет ли да напръска банда грабители? Полицаите са действали според закона. Огромно лицемерие е да защитаваш движението „Нито една повече“, но и извършителите на такива престъпления. Една част от модераторите на мнения в обществото се опитват да измислят българския „Флойд“, но не им се получава. Съвсем друг е случаят. (бел. ред. Джордж Флойд е афроамериканец, който на 25 май 2020 г. е починал при задържането си след като полицейски служител притиска с коляното си врата му в продължение на близо 9 минути).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ