„Ще взема пушка и ще ви избия всичките“: Mъж се закани на семейството си, съдът го изненада

полиция

Пробация за срок от 10 месеца наложи Районният съд в Кюстендил на мъж за закана за убийство в условията на домашно насилие, като одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Обвиняемият М. С., на 36 години, неосъждан, се признава за виновен в това, че на 19 септември 2023 г. в къща, в гр. Кюстендил, в условията на домашно насилие, се е заканил на съпругата си с убийство, крещейки на висок глас думите: „ще взема пушка и ще ви избия всичките, ще ви изтепам“. Това заканване би могло да възбуди в нея основателен страх за осъществяването му; както и за това, че по същото време, в условията на домашно насилие, се е заканил на жена, с която живеел в едно домакинство, с престъпление против нейната личност – с убийство, крещейки на висок глас думите „ще взема пушка и ще ви избия всичките, ще ви изтепам“, предава 24 часа.

М. С. ще изтърпи наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 10 месеца с периодичност два пъти седмично и „задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 10 месеца.
Определението на Районен съд – Кюстендил е окончателно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ