Денков удари по масата: Не са изгонени свещеници, а хора, работили срещу интересите на България

Image_15561189_40_0

„Това, което е спешно е да бъде отворена църквата, за да могат миряните да влязат вътре. Знаете, че изцяло в рамките на Българската православна църква е да организира процеса. Вчера имах среща с представители на Светия синод, казах, че всичко, което е необходимо от държавата, ние ще го осигурим. Но не можем да се месим пряко в процеса. Те първа предстои да се анализира нотариалния акт и собствеността”, коментира Денков.

Църквата трябва да стои отворена. Именно затова и Патриарха създаде необходимата организация. Не са изгонени руски свещеници, изгонени са хора, които са работили срещу националните интереси на България. Прочетох доклада на ДАНС, достатъчно ясен е и основателен следващите 5 години да не бъдат допускани тези хора в страната. Това каза Денков, предава Нова.

Относно коментарите за евентуално забавяне на ДАНС с изгонването на руските граждани Денков съобщи, че предстои разговор с председателя на ДАНС.

„На 4 октомври е срещата с канцлера на Австрия, основната тема е Шенген. Разговорът ще бъде колко губи Австрия, че България и Румъния не са в Шенген и колко би спечелила, ако сме вътре. Ако Австрия иска да бъдат защитени външните граници на ЕС, няма никаква причина да настоява нашите патрули да стоят на границата с Гърция”, добави премиерът.

„Ако ние защитаваме по-добре външните граници, то няма какво да минава през вътрешните. Целият фокус и на ЕС трябва да бъде върху защита на външните граници. Австрия няколкократко е твърдяла същото. Смятам, че имаме силни аргументи, за да покажем на всеки, че България и Румъния трябва да бъдат в Шенген и това е от ползва за всички”, посочи Николай Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ