Става страшно в държавата: COVID се завръща – 445 пипнаха заразата, медици на крак

Коронавирус 1

За пръв път тази година националният ковид портал отчита над 400 нови случая на COVID-19 наведнъж – регистрираните пациенти с коронавирусна инфекция за изминалото денонощие са 445 души.

Броят е по-голям заради допълнителния почивен ден в края на миналата седмица, т.е. вчера лекарите и болниците са отчели в системата и новите случаи от трите почивни дни. В такъв диапазон случаите не са били от миналия ноември, когато надхвърлят 460, предава narod.bg.

При подобни ситуации с повече празници тази година, случаите са били по-малко – на 4 януари са 301, на 19 април след Великден са 295, на 3 май след дългия уикенд около 1 май са 300. Трябва да се отбележи обаче, че тогава през почивните дни в системата са постъпвали по-регулярно данни, докато сега за неделния ден потвърдените нови случаи са само 39, в събота са вписани още 80 души, а за празничния петък – 32.

За щастие, сега хората в болница са по-малко в сравнение с началото на годината. Хоспитализациите с COVID-19 в момента са 275, докато на 20 април например, след Великден, в болница са се лекували 351 души. За изминалото денонощие са регистрирани четири смъртни случая, но и те вероятно включват почивните дни.

Новите адаптирани ваксини на „Пфайзер“/“БионТех“ ще започнат да се прилагат от утре.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ