Започна се! Карантинираха по спешност Дом за възрастни хора с К-19, има приети в болница

дом за възр хора

14 души от Дома за възрастни хора с физически увреждания в монтанското село Горна Вереница са с положителен тест за COVID-19. Един от обитателите е в болница, а останалите са под карантина, предава Нова.

Директорът на Дома Борислав Горанов обясни, че в неделя е извикана Спешна медицинска помощ за един от потребителите. „Тогава е установено, че човекът е с COVID-19. На другия ден е имало тестване за всички потребители на социалната услуга и на персонала, който се грижи за хората. Двама от персонала и 11 души от обитателите са с положителни тестове. Настаненият в болница има и белодробно забовяване. Здравите са в отделни стаи от хората с положителни тестове. За някои вирусът протича безсимпомно.

От Регионалната здравна инспекция Елена Тодорова обясни, че е направено тестване на място. Хората ще са 7 дни под карантина. Заради тези случаи за две седмици е преустановен приемът на нови обитатели на Дома.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ