Секретарят на Радев за „дефектните ракети“ за Украйна: Скандално! Потвърждавам – нашата армия…

димитър стоянов

„Скандално. Превърна депутати, които така и не разбраха за какво гласуват, в обикновени натискачи на копчета. Това беше емоционално, но не и рационално решение.“ Така коментира в „Тази сутрин“ по bTV Димитър Стоянов, секретарят по сигурност и отбрана на президента и бивш служебен министър на отбраната решението в закрито заседание на Народното ни събрание да се даде неопределен брой „дефектни ракети“ С-300 на Украйна.

„Когато написаха „неизправни ракети“, дали депутатите знаят какво се крие зад „неизправни“? Неизправна ракета не означава неработоспособна. Тя може да поразява въздушни цели. Неизправна ракета е всяка една, чийто един или няколко параметри се отклоняват от експлоатационната документация. Тези параметри са срокови. До 12 часа могат да бъдат изправни, в 12,01 часа могат да бъдат неизправни до една. Има възможност да бъдат дадени до 100 процента от наличните ракети за зенитно-ракетни комплекси. Отвореното решение в Народното събрание е неправилно. Да бяха записали определена бройка. Сега оставиха на министър Тагарев да решава“, заяви Димитър Стоянов.

Броят на ракетите, с които разполагаме, е изключително ограничен, добави той.

На въпрос „Ще намалим боеспособността на българската армия ли?“, Стоянов отговори: „Вие го казахте, аз го потвърждавам.“

Припомняме, че вчера – три часа след началото на пленарния ден заседанието бе закрито, за да може началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов да обясни на депутатите колко дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала необходимост има България и ще даде на Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ