Уволниха директора на училище в Пловдив, в което пишеха оценки на починало момиче

1841659

Директорът на СУ „Найден Геров“ в Пловдив е освободен със заповед на началника на Регионалното управление на образованието (РУО, съобщиха от МОН. На мястото на досегашния ръководител ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността.

Проверката на дейността на училището започна по разпореждане на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Тя беше провокирана от сигнал, че в продължителен период са писани оценки от повече от един учител на ученичка, загубила живота си.

При започването на проверката министър Цоков подчерта, че това е случай, който е извън моралните норми и ще бъдат взети най-строги мерки.

Освобождаването е по решение на директора на РУО. Окончателният доклад на експертната група от МОН, осъществила цялостната проверка, ще бъде предоставен в най-кратки срокове на министър Цоков.Припомняме, че 12-годишното момиче е било записано като нова ученичка в средно училище „Найден Геров“ в „Столипиново“. През юли миналата година обаче загинало при инцидент в река Марица. Близките не уведомили училището, а оттам продължили да го водят като редовна ученичка.

Според бабата на детето обаче учителите са знаели за смъртта му. Директорът на училището твърди, че са търсили семейството през септември – без успех. За смъртта на детето разбрали чак през ноември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ