Нов български фурор в шахмата! Белослава Кръстева изуми цял свят на Световното в Мексико Сити

белослава кръстева

Българката Белослава Кръстева завърши реми с черните фигури срещу лидерката в класирането Кариса Ип (САЩ) в партия от осмия кръг на световното първенство по шахмат до 20 години в Мексико Сити. Това е нов български фурор след силното представяне на Нургюл Салимова на турнира от Световната купа в Баку през лятото, предава Блиц Спорт.

Кръстева продължава без поражение на Световното и след пет победи и три ремита заема второто място в класирането с актив от 6,5 точки, на 0,5 точка от водачката в подреждането Ип.

В деветия кръг българката ще има белите срещу кубинката Роксанхел Обрегон Гарсия, която е трета също с 6,5 точки.

В открития турнир Момчил Петков също остава без поражение. В осмия кръг той завърши реми с белите срещу Диего Флорес Кияс (Перу) и с 5,5 точки заема 19-ото място във временното класиране, на точка зад лидера Марк’андрия Маурици (Франция).

В деветия кръг Петков ще играе с черните срещу кубинеца Кемел Антонио Гарсия, който е 25-и също с 5,5 точки.

Световното първенство продължава до 1 октомври, като призьорите ще бъдат излъчени след изиграването на 11 кръга по швейцарската система.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ