Пренареждане: Пет бензиностанции в Пловдив минават под нов бранд

Горива, петрол

Пренареждане на пазара на горива на дребно в Пловдив. Верига бензиностанции ,,Шел“, официално наемат пет обекта в Пловдив, собственост на ,,Емко-М“, за следващите над 10 г. Точният срок е 10 г. и 3 месеца. Под бранда на ,,Шел“ще работят занапред бензиностанциите на бул ,,Христо Ботев“, на ,,Васил Априлов“, на бул. ,,Санкт Петербург“, на бул. ,,Никола Вапцаров“и на ,, Пещерско шосе“. Това става ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията, с което се разрешава концентрацията.

Досега ,,Шел“имаше три бензиностанции под тепетата, а с новите обекти ще станат осем.По брой бензиностанции, с най-много обекти, част от вериги, в Пловдив остават ,,Еко“(с 9) и непосредствено след това застават ,,Петрол“с осем и ,,Шел“. После следват ,,Севи Ойл“ЕООД със 7 обекта, ,,Лукойл България“с шест, ,,ОМВ България“с пет, ,,НИС Петрол“, които оперират у нас под бранда ,,Газпром“и ,,Ромпетрол“с по 4 обекта.За предстоящия договор за наем между ,,Шел“и ,,Емко-М“се знаеше от края на зимата, отново от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията. Но тъй като се очакваше концентрацията да окаже въздействие върху пазара на дребно с горива в страната, КЗК покани и трети лица, в това число конкуренти, да изразят становища.

Ето защо окончателното решение се забави доста и излезе чак в края на миналата седмица. КЗК разрешава концентрацията с аргумент, че пазарният дял на ,,Шел България“ще бъде под 15 % както на национално ниво, така и на територията на област Пловдив. Пловдивската ,,Емко-М“със съдружници Кольо Паничарски и Емил Мирчев и в миналото е имала договорни отношения с ,,Шел“посредством франчайс. После такива имаше и с ,,Газпром“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ