„Този път ще има кръв, ще се бием до последния човек“: Такъв протест България не помни

протест

„Няма да мръднем от тук, защото ние сме тук за България, за децата ни, за семействата ни. Ще се бием до последния човек. Този път ще има кръв. Ще се бием тук.“ Това са само част от словата, които бяха чути по време на протеста срещу териториалния план за справедлив преход и отпадането на дата 2026 за затваряне на ТЕЦ „Бобов дол“ днес, предава 24 часа.

Над 10 км опашка се образува на няколко места на автомагистрала „Струма“ между Благоевград и Перник. Работещи в ТЕЦ „Бобов дол“ затвориха аутобана сутринта, както и няколко места в района на Дупница и пътен възел „Бинека“, с. Бобошево и Дяково и Бобошево. Беше затворена и автомагистрала „Тракия“ при отбивката за Стара Загора.

Към този момент са блокирани и Проходът на републиката, пътят Русе – Свиленград в района на Гълъбово, изходът на Стара Загора, посока АМ „Тракия“, както и Подбалканският път край Гурково.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ