Министър за училище в Пловдив: Учителите никога не трябва да допускат подобно нещо

1842852

Министърът на образованието коментира случая, при който преподаватели в пловдивското училище СУ „Найден Геров“ пишели оценки и присъствия на дете, което е починало.

„Много неприятен случай по отношение на професионалните етика и компетенция на колегите. Направихме една много пълна проверка, в която включихме различни институции и чакаме в началото на другата седмица пълен доклад на това какво се е случило от колегите експерти“, обясни Галин Цоков.

„Ще бъдат взети всички мерки, не само в това училище, а и в останалите в страната, това да не се случва. Искам това да бъде един отрицателен пример, затова как не трябва да се грижим за децата. Учителите, които са призвани да дават пример и модел на поведение на своите ученици, никога не трябва да допускат подобно нещо, особено в образователна институция“, коментира още министърът пред Нова телевизия.

„Не мога да кажа дали учителите са били наясно, че детето е починало. В такъв тип училища има голямо движение, тъй като родителите често пътуват“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ