Българският спорт осиротя! Почина голям треньор, легенда в борбата (СНИМКА)

Свещ

На 77-годишна възраст почина почетният гражданин на Кърджали Джемил Мустафа Реджеб – дългогодишен състезател и треньор по борба, предава rodopi24. Той е бил многократен републикански шампион по свободна борба за юноши, младежи и мъже.

Джемил Реджеб започва състезателната си кариера през 1959 г. в Клуба по борба „Арда – Кърджали”. Още същата година печели първата си титла на републиканско първенство в Бургас, а през 1960 г. участва в международен турнир и е класиран на първо място. През 1965 г. е състезател в националния отбор по борба за мъже в „А” републиканска група; през 1970 г. е обявен за Майстор на спорта; през 1971 г. става шампион на ЦК на ДКМС, а през 1972 г. печели турнира „Дан Колов” и е републикански шампион. Два пъти е обявен за спортист на годината на община Кърджали. Кариерата си като спортист прекратява през 1975 г. Няколко години по-късно започва треньорската си кариера с деца, а по-късно става треньор на мъжки отбор. Реферира десетки световни и републикански мачове.

В последните години от живота си бившият републикански шампион е организатор и треньор на СК по борба „Арда – Кърджали”. Поклонението пред големия спортист е на 4 октомври от 10.00 часа в двора на централната джамия в Кърджали.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ