С пушка и карабина нахлул Цветан в бащината къща на бившата си. Предавал на живо във Фейсбук

цветан

Бившата приятелка на Цветан, който откри стрелба и се барикадира със заложници в село Вълково, е майка на четири деца, които живеят и работят в Германия заедно с баща си.

Тя живее с родителите си, след като се разделила със съпруга си, който взел с него и децата. Последната връзка на красивата Евка е била с Цветан, който е от Лом, пише struma.bg.

Похитителят е пристигнал във Вълково малко преди 17.00 ч. с голям сак, в който е държал пушка-помпа и карабина, с която е прострелял бащата на Евка.

Любопитен е фактът, че Евка е гостувала на Цецо в Лом за известно време. Прибрала се вкъщи преди няколко дни. Оттогава по телефона е започнал тормозът от Цецо, който я призовавал да се върне при него, в противен случай заплашвал, че ще пристигне във Вълково и ще я гръмне.

Районът на екшъна бе отцепен от полицията, пътят за селата Палат, Игралище и Никудин бе затворен. Очакваше се да пристигне и спецотряд от София. Главният секретар на МВР Живко Коцев също пътуваше към Сандански, за да помогне за разрешаването на драмата.

Полиция отцепи района около къщата, в която се е барикадирал похитителят.

Похитителят предаваше на живо във Фейсбук до 20 ч. от мястото на екшъна, като апелира хората в селото да не се намесват, а да си стоят по домовете.

На мястото бе и Антон Ханджийски, кмет на с. Вълково, там бе и кметът на Сандански Атанас Стоянов, който бил на предизборна среща в селото, когато разбрал за екстрената ситуация.

„Изумен съм от случилото се. Това за мен е неприятен инцидент. Тук, в селото, ромите са едни от най-работните и честни хора в нашата община. Всички живеят в обзаведени домове. Дано всичко да приключи успешно и да бъде задържан насилникът”, каза Ат. Стоянов.

Малко преди 20 ч. похитителят освободи майката на Евка, на която й прилоша.

Междувременно от МВР съобщиха, че ще предоставят информация по случая на по-късен етап, когато това няма да пречи на работата на екипите за овладяване на ситуацията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ