Премиерът Денков пищи от ужас в НС: Колеги, срам ме е да водя такъв разговор!

payimage-596455

Премиерът Николай Денков заяви, че няма за какво да иска оставката на енергийния министър на този етап.

„Няма за какво да му искам оставката. Това е човекът, който трябва да свърши цялата работа в следващите няколко месеца“, посочи той в кулоарите на парламента, малко след изказването му от парламентарната трибуна.

До 30 ноември ще продължат преговорите с ЕК, след това има срок, в който всички държави членки да одобрят промените, но има регламенти – това е европейско право. Ние не можем да нарушаваме европейските регламенти, обърна се премиерът.

Той коментира и темата със „списъците на фирми“. „Нищо скришом няма. Всичко беше публично. Това са фирми, които са заявили готовност да инвестират в тези региони. Ако погледнете сайта на МЕ ще видите, че отново има покана за други фирми, които могат да кандидатстват. След това отново ще има срок и други фирми отново ще могат да кандидатстват. Тази лъжа с фирмите се изчерпа. Тези фирми трябва да преобразят региона с работни места. В тези процеси ще участват и синдикатите, какво може да е по-публично от това“, допълни Денков.

На фона на викове оставка от редиците на „Възраждане“, премиерът Николай Денков се обърна към депутатите, енергетиците и миньорите.

„Това, което чухме днес, съответстваше на това, което очаквах – този разговор беше политизиран, беше изпълнен с много неистини и откровени лъжи. За съжаление този разговор беше допълнен и с откровени простащини. Затова се обръщам към част от вас по този начин. Срам ме е да водя такъв разговор на важна тема по този начин“, обърна се Денков към част от народните представители.

Премиерът посочи, че искането за споразумение е искане от протестиращите, които са искали споразумение от шест точки. Искането да се внесе в Народното събрание е отново на протестиращите. Който е против него е против исканията на протестиращите, коментира още той.

„С внасянето на териториалните планове и Плана за възстановяване и устойчивост се спазва точка две от споразумение“, заяви министър-председателят.

„Понеже някои от депутатите тук искат да излезем от ЕС, затова смятат, че не трябва да изпълняваме европейските регламенти. Те са с ранг на закон и затова трябва да бъдат изпълнява. За ваше съжаление, българското население, в по-голямата си част, е проевропейско“, посочи той.

В кулоарите Денков застана зад думите на министъра на енергетиката Румен Радев, че целите от споразумението са трудно изпълними, но са възможни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ