Дани Каназирева кандидатства за окръжен прокурор

Дани Каназирева

Дани Каназирева е решила да става прокурор. Това стана ясно, след като излезе протоколът с допуснати кандидати в конкурса за първоначално назначаване на десет свободни длъжности прокурор в окръжните прокуратури.

Прави впечатление, че протоколът е от 26 юли 2023 година, а кандидатите са общо 186. Нито едно от обявените места обаче не е в Пловдив – 4 са в София и по една във Враца, Кюстендил, Пазарджик, Русе, Търговище и Сливен.

Дани Каназирева завършва „Право“ в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски“. Основа и стана лидер на „Съюз за Пловдив“, след като напусна ГЕРБ през 2011 г.. През годините до момента винаги е била кандидат за кмет на Пловдив в местните избори, но неуспешен – през 2011 има 7,44%, през 2015 – 13,9, а през 2019 – 11,3%.

Отказа се да участва в кампания 2023 за местните избори, след като Бойко Борисов посочи Костадин Димитров за кандидат на ГЕРБ, а по-късно регистрацията на партията ѝ беше заличена от ОИК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ