ИзбориВарна: Кои са кандидатите за кметове на „ГЕРБ“

иван-портних

На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен кмет на Варна, избираме и кметове за районните администрации „Аспарухово“, „Приморски“, „Одесос“, „Младост“, „Владислав Варненчик“.

В поредицата #ИзбориВарна Moreto.net представя биографии и снимки на кандидат-кметовете от всички партии и коалиции, по поредност на номерата им в бюлетината за местния вот на 29 октомври, давайки възможност варненци да се запознаят с личностите, които стоят зад обявените имена. Информацията е предоставена специално за Moreto.net от самите тях.

ПП „ГЕРБ“

7. Иван Портних

Кандидат за кмeт на Варна

Иван Портних е роден на 18.11.1976 г. Магистър „Международни икономически отношения” в Университета за национално и световно стопанство; Магистър „Бизнес администрация” в Institut de la Francophonie pour l` Administration et la Gestion; В работното му портфолио е Генерален мениджър на комплекс „Гранд хотел Варна” Resort & Spa 2001 – 2013г.; Общински съветник и заместник-председател на Общински съвет Варна – октомври 2011 – юни 2013 г.; юли 2013 г. до момента кмет на Община Варна; • Владее френски, английски и руски езици.

7. Биляна Раева

Кандидат за кмет на район „Одесос“

Биляна Раева е родена 1973 г. във Варна. Завършва висшето си образование в Икономическата академия в Краков, Полша със специалност „Международни политически и икономически отношения” и следдипломна квалификация по „Международни и европейски отношения и управление” в Университета в Амстердам, Холандия.

В периода 1992 – 1994 участва в копродукции на италиански филмови продуценти като “Октопод” и е регионален координатор за Варна.

От 2000 г. започва европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „Информационно общество” и “Образование и култура” на Европейската комисия и от 2001 г. като политически експерт в Eurocities – организацията на големите европейски градове в Брюксел.

През 2005 – 2007 г. оглавява екипа подготвящ Оперативна програма „Административен капацитет” в Министерство на държавната администрация и административната реформа, София, координатор за административната реформа е по програма PHARE и Финансовият механизъм на Норвегия и ЕИП.

През юни 2007 г. е избрана за член на Европейския парламент на първите европейски избори в България. Председател е на Делегацията за отношенията с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП). Член е на Комисията по заетост и социални въпроси, заместник-член на Комисията по икономически и финансови въпроси и заместник-председател на интергрупата “Градско развитие” на ЕП. От 2013 г е представител на Община Варна в гр. Брюксел и участва в кампаниите по кандидатурите на града за Европейска столица на културата 2019 и Европейска младежка столица 2017. През 2015 г представлява общината в УС на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица”. От 2019 е активист на сдружение Таляна и от 2022 негов заместник председател. Участва в организацията на редица големи събития във Варна. Доброволец в БЧК, от 2014 година помага на организацията за възстановеният Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми. Владее английски, полски, италиански, френски, руски и испански език.

7. Людмила Колева – Маринова

Кандидат за кмет на район „Приморски“

Людмила Колева – Маринова е родена на 22.04.1980 г.

Завършила СОУ за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – гр. Варна, хуманитарен профил с интензивно изучаване на френски език, последван от Технически университет – гр. Варна, магистър специалност „Право“. Професионалният й път преминава като юристконсулт, в момента е адвокат с опит в областта на гражданското, търговското право и семейно право. Общински съветник в Община Варна от 2015 г до момента. Владее английски, френски и руски език

7. Евгени Дянков

Кандидат за кмет на район „Младост“

Евгени Дянков е роден на 02.07.1970 г.

Завършено основно, средно и висше образование съответно в ОУ “Г.С.Раковски“, IV-та ФЕГ“Фредерик Жолио Кюри“ и Икономически Университет – гр.Варна.

Магистър Икономист, специалност „Финанси“.

Професионална кариера в сферата на маркетинга и рекламата, строителство и ремонт, банково, застрахователно дело и финанси, покупко-продажба и управление на недвижими имоти, езикови преводи и легализации.

Десет годишен стаж като мениджър в няколко мултинационални компании. За период от 7 години управител и съдружник в няколко собствени компании. През последните 12 години зам.кмет на район „Младост“ Община Варна. Женен с едно дете на 16г.

7. Николай Костадинов

Кандидат за кмет на район „Владислав Варненчик“

Николай Костадинов е роден на 17.12.1975 г.

Завършил образование в сегашната Варненска търговска гимназия “Г.С.Раковски“ и Технически университет – Варна – магистър по право.

Професионалната му кариера преминава през общинската администрация на район „Вл.Варненчик“, народен представител в НС, директор дирекция „Обществен ред и контрол“, директор в общинско предприятие „Спорт“. От 2015 до сега е кмет на район „Вл. Варненчик“ във Варна.

7. Ивайло Маринов

Кандидат за кмет на район „Аспарухово“

Ивайло Маринов е роден на 03.04.1968 г.,

Магистър по специалност „Педагогика“ и офицер по възпитателна работа Свързочни войски. Професионалният му път започва в Регионално звено „Сигурност“ при РДВР Варна, началник на отдел Териториална дирекция „Национална сигурност“ – Варна при Държавна агенция „Национална сигурност“, ръководител вътрешно ведомствен контрол „ВиК Златни пясъци“ ООД , зам.кмет в Община Долни чифлик, а по-късно и в район „Аспарухово“. От 2019 г досега е кмет на район Аспарухово – Община Варна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ